kävijälaskuri

maanantai 18. maaliskuuta 2013

passi ja hammasharja mukana, mutta...

Heiiii terkkuja Pohjois-Ghanasta! Me ollaan edelleen täällä, vaikkei olisi ollut tarkoitus...

Viime torstaina oli tarkoitus aloittaa reissun kohti Pohjois-Ghanaa, mutta päätettiin siirtää perjantaille, kun torstain aamupäivän asiat venyivät (mm. klinkalla käyntiä ja ottamassa rahaa jne). Ihan iltapäivällä päätettiin yhtäkkiä lentää Accrasta Tamaleen! Ja varattiin lentolippuja ja piti vielä hakea lippuja lentoyhtiön toimistosta. Vasta myöhäisiltana oltiin valmiita. Ja pistettiin herätyskellon päälle, piti herätä klo 2 ja lähtö kohti lentokenttää klo 3.... mutta.... NUKUTTIIN POMMIIN! Onneksi taksikuski ja "kotiapulainen" herättivät meitä ja klo oli silloin 3.50! apuaaa! check oli 4-5.00. Ja kotoa kentälle matka kesti noin 45 min. Laitettiin vaan vaatteita päällemme ja hypättiin heti taksin kyytiin. Saavuttuamme kentälle tajusin unohtaneeni kännykkääni kotiin.. hienoa! Kun oltiin kentällä, oli pimeetä! :D ja portti ei edes ollut auki, eikä check alkanut vieläkään... No loppujen lopuksi päästiin rauhallisesti portille ja lennollekin:)

Lentomatka kesti vähän yli 1 h Accrasta SAVANNIN MAISEMAAN Tamaleen...:) Saavuttamme Tamaleen otettiin taksia suoraan Asempa lodgeen (Opaskirjan mukana paikka kuulosti tosi kivalta)... Muttei oikeastaan ollut....  Uima-allas ei ollut enää siinä kunnossa, että pääsee uimaan... ja huone aivan pieni, katto melko matalana, hämähäkkien verkot siinä ja myös kattotuuletin oli aivan pelottavaaaa! Se näytti, että olisi tippunut kohta ! Muttei onneksi tapahtunut :D Ja patja siinä korotetulla lattialla... Ja ei melkein kukaan ollut siellä kuin me :D Pääsin tietysti loukkaamaan itseäni: kun laitoin t-paidan päälleni ja kädet osuivat tietysti kattotuuletimeen... pari haavaa tuli. Iltapäivällä lähdettiin katsomaan Tamalen keskustaan... Kulttuurikeskuksella tuli käytyä ja syötyäkin. Lodjen staff oli mukana meidän kanssa.. Halusi vaan olla meidän kanssamme ja toimi samalla oppaana:)

Ainiin silloin kun oltiin matkalla Asempa Lodgeen, tajuttiin Ainon unohtaneen tärkeän kaluansa eli erikoisen lukulampun Accran taksiin.... hhah! Meidän piti sitten pärjätä yhdellä otsalampulla loppumatkalla...:)

Pyydettiin Asempan staffia soittamaan Molen kansallispuistolle, että onko vapaata, että päästäisiin majoittumaan. Vastaus oli, että täynnä ja soita uudelleen seuraavana päivänä.

Seuraavana aamuna (La) soitettiin ja sieltä sanottiin, ettei kannata tehdä varauksia, vaan mene suoraan sinne, kun ei siellä staffit voi heittää meidät pois, kun ei ole paljon kyytimahdollisuutta... Niin otettiin riskiä ja lähdettiin kohti Molea. Saavuttuamme saatiin heti majoituspaikkaa Dorm-huoneeseen! jippiii:)

Sunnuntain aamulla lähdettiin heti kävely-safarille! Tuli tavattua paljon norsuja! Ja antilooppeja, villisikoja, lintuja, ja paviaaleja! :D Oli mahtavaa nähdä niitä aivan livenä ja eivät edes elää tarhatussa alueessa !!! huippua:) Ja kävelyn jälkeen aamupalalle ja tietysti uima-allaksen luokse! Oli kyllä huippua päästä uimaan 40 asteessa helteessä!:) Iltapäivällä mentiin auto-safarille! Maasturin katolle päästiin ja kesti n. 2 tuntia. Ei nähty uusia eläimiä, mutta tulipa tehtyä:)

norsuja uittamassa takana ja me:)


Maanantain varhaisaamulla (klo 4) lähtö kohti Tamalea:) Molessa oli tosi kivaa! Tuli tavattua paljon saksalaisia, amerikkalaisia ja hollantilaisiakin:)Klo n. 10 saavuttiin Tamaleen ja mentiin kysymään Itä-Ghanan reitin mahdollisuudesta ja saatiin selvää ja ostettiin liput. Oli tarkoitus lähteä Bimbillaan (Yöpymispaikka ja sitten oltaisiin jatkettu matkaa kohti Wli-vesiputousta).. Muttei Bussi tullut tiettyyn aikaan ( 12.30)... Odotettiin ja odotettiin.... klo noin 16 päätettiin luopua ja myydä liput pois eteenpäin. (Kiitos ystävälliselle ghanalaiselle miehelle, joka auttoi meitä ja suositteli meidät jäämään yöksi, kun yöllä kulkeminen on vaarallista...!). Ei viitsitty ottaa riskiä ja me ollaan nyt täällä Tamalen keskustassa olevassa hotellissa:) Huomenna matka jatkuuu.... Millä... saa nähdä!:)

Tähän asti on ollut mukavaa paitsi tämän päivän odotukset.... eräs mies kommentoi bussin asemalle, että it is african's time! yes it is really....!!!!!!!!!

ps. olen toiminut passi- ja hammasharja- säännön mukaan.. eli hammasharja ja passi ovat mulla mukana, MUTTEI KÄNNYKKÄ, PANKKIKORTTI, EIKÄ AJOKORTTI (olisi tarvinnut Molessa, jos haluaa itse ajaa:)) Mutta kuitenkin kaikki hyvin!:)

7 kommenttia:

 1. Huh huh, kuulostaa hurjalta. On hyvä kun huomaat kulttuurieroja ja osaat sitten arvostaa täällä tätä täsmällisyyttä:). Paljon suukkoja!!! T.ä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Jatkossa en minä valita enää, jos esim. vr on myöhässä edes tunnin :D nähdään jo pian, jeeee pus!

   Poista
 2. aina kaikkea sattuu ja tapahtuu :D mutta ainakin rikas kokemus ;) odotatk pääseväs suomeen? <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep niinpä:) heh! Mutta ei kyllä ollut kivaa odotella 40 asteessa helteessä ja nälkäisenäkin, hhah! Odotan! Mutta samalla todella haikeeta lähteä täältä.. Kun olen ollut yli 2 kuukautta! vau:)

   Poista
 3. :P hauska lukea nepan tekstejä :)) Uskon että välillä varm kyllästyttää maan kulttuurisia elementtejä, mutta tässä vaiheessa ei varm kannattaa hermostua liikaa.. Koska sulla ei ole enää monta päivää siellä! Nauti vielä ku on mahdollista :) Halit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hhah!:)) jippii! Meinas menettää hermoja, mutta pysyi sisälläni :D ja ainon kanssa juttelu pelastaa aina! :D Kun ollaan aina samoissa tunnetiloissa:)

   Poista