kävijälaskuri

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ, GHANA!

Tänään 6.3 on Ghanan itsenäisyyspäivä. Erilainen päivä, mitä yleensä vietetään suomen itsenäisyyspäivää:) Täällä kutsutut koululaiset, poliisit, armeijat/sotilaat marssivat Accran keskustassa ja Presidentti piti puheen. Ja se tapahtumaa toteutettiin jo heti aamulla (alkaen klo 8)… Ettei ole sitten liian kuumaa marssittavaksi. Presidentin pitämän puheen jälkeen kätteli seisovia edustajia tyyppejä. SIIS Mahama (Presidentin sukunimi) käveli ja kätteli ihmisiä ja vaimo käveli perään ja kätteli myös. Suomessa presidentti ja hänen vaimo seisovat vaan ja ihmiset tulevat itse kättelemään… :D Ja täällä pidetään myös vapaapäivää kouluista ja töistä. Ei enempää ihmettä:) Kerrottiin parille opettajalle eilen, että miten me suomalaiset vietetään itsenäisyyspäivänä ja linnan puvut ovat melkein ykkösiä silloin päivänä. He olivat vähän ihmeissään. :)
Tänään minun ja Ainon piti mennä Mampongiin, jossa on kuurojen peruskoulu ja lukio. Mutta toinen matkaseuralaisen maha ei vaan kestänyt, joten jäätiin vaan kotiin:)
Olen muuten terve, vihdoin!!!!:) Viime sunnuntaina meidän piti mennä kirkkoon erään tämän koulun open kanssa. Sovittiin tapaamispaikkaa ja kelloaikaa jne. Mutta tuli väärinkäsitystä, että ope luuli, ettemme me vaan tulleet.. Eikun oltiin vaan vähän myöhässä, mutta ollaan tulossa. Ope tajusi väärin Hannan viestiin. No minä ja Aino odotettiin tapaamispaikalla tunnin ja päätettiin sitten lähteä pois, kun on odotettu tunnin siistivaatteissa kuumana aamuna. Mentiin Kokrobiten rannalle lopuksi päiväksi, oli tosi ihanaa! Tuli luettua, uitua, syötyä vähän ja tietysti nautittua kovasti. :) Olisi kyllä ollut mielenkiintoista nähdä millainen ghanalaisen kirkon meno olisi.. olisi ollut viittomakielinen jumalapalvelu.. Muttei se mitään:) Ope oli vaan todella pahoillaan ja toivotti meidän tulevan joskus uudelleen.. Mutten minä usko ehtiväni. Kun on muuta tekemistä.
Huomenna on 7.3…. outoa! Silloin on mun synttärit:) Olisi erikoinen päivä, koska me ollaan menossa Hannan perheen tutun kihlajaisiin! Saa nähdä millaiset Ghanalaiset kihlajaiset ovat… :D Ylihuomenna perjantaina (8.3) on NAISTEN PÄIVÄ!;) Mennään Ainon kanssa Cape Coastiin! Majoitetaan Biriwa-hotellissa, josta saa todella hyvää salamipitsaa! nam! Vietetään synttäreitäni ja naisten päivän kunniaksi;) Lauantaina mennään katsomaan Cape Coastin linnaa ja sitten lähdetään takaisin Accraan. Sunnuntaina olisi tarkoitus mennä Mampongiin! Toivottavasti suunnitelma pysyy ja kaikki pysyy terveenä;)
VAIN 19 PÄIVÄÄ jäljellä…. huh! Tuntuu, etten ehdi tehdä mitään ennen kun lähden Suomeen :D Muistakaa vaan, etten minä tuo ”ylimääräisiä” tuliaisia paitsi kaakaota, jota voi juoda Helsingin portsigassa (kämpässäni), jos joku haluaa…:) MUISTA: Nopeat syövät hitaat;)
Sovittiin Ainon kanssa, että lähdetään reissailemaan ensi keskiviikkona tai torstaina:) Ja reissu kestää noin 10 päivää:) On tarkoitus lähteä Pohjois-Ghanaan! jännäää:)
meidän keksintö (kynttilää pistettiin 7UP tölkkiin;))

Väinämöisen pilkkoonnappi! tuli syötyä pari! nappien varasto on loppunut...

otettu silloin, kun jouduttiin odottaa yhtä opea, jonka kanssa piti mennä kirkkoon..

rannan ravintola

tuli nautittua kunnolla rannalla:)


Tilipia-kalaa syödään melkein joka sunnuntaina! On hyvää:)
Aino ja sulanut jäätelö;) Jäätelö suli aivan heti, kun otettiin pakasteesta, muttei se haittanut:)

iiiikkk! hämähäkki! aivan huoneestani ja olohuoneesta löytyi... hyi!

teeveestä katsottiin itsenäisyyspäivän marssia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti