kävijälaskuri

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Accrassa!

TERKKUJA ACCRASTA!:))

En olisi pystynyt kirjoittaa blogiin, mutta rakas ystävä pelasti! eli kirjoitan tekstiä facebookin inboksiin ja sieltä ystävä kopioi ja mennä blogiini ja laittamaan viestiäni siihen:)

Olen ollut täällä 3 päivää ja 3 yötä:) On ollut kivaa!!! Viime sunnuntaina oli pitkä matkapäivä, kun jouduin herätä klo ennen 5 ja Veljeni Tomppa ja Inni veivät mut lentokentälle... Kentällä tapasin Veeraa, jonka kanssa lensin Lontooseen ja sieltä hän lensi Etelä-Afrikkaan ja minä Ghanaan:) Lontoossa kentällä yritettiin löytää Veeran kanssa syömispaikkaa, muttei kyllä löydetty, kun oli silloin aamu! tarjoiltiin siis vaan aamiaisia! Syötiin sitten Englantilaista aamupalaa:) oli kuitenkin hyvää! Yhden maissa lensin Accraan! Meinasi tulla itkuja, kun tajusin, että OLIN OIKEASTI LÄHDÖSSÄ ACCRAAN! mutta samalla odotin jännittäen ! :)) Illalla 21 maissa saavuin Accraan ja oli niiiiin pitkä jono passin ja viisumin tarkastukseen! jono kesti yli tunnin. tuli kyllä kunnon hiki ! ja sitten tulin aulaan haettuani matkalaukkuani. Siellä oli moooonia lappuja, joissa luki nimiä ja myös paikkojen nimiä. Loppujen lopuksi löysin "NELLI-SOFIA"- lappua:) Koulun kuljettaja tuli siis hakemaan mut ja matka house of grageseen kesti n. 30min:) Tavattuani Hanna- koulun johtajaa juttelin vähäksi ajaksi ja sitten menin nukkumaan. Majoitun siis Hannan perheen kotona:) Koti sijaitsee Koulun ylhäällä:) On siis niin lyhyt matka töihin;)

3 työpäivää takana Lapset ovat niin suloisia! Lasten iät ovat 3 vuotiaasta 19 vuotiaiseen... Heidän taidot ovat vaihtelevia... He ovat innostuneet oppimaan suomalaista viittomakieltä... JA MINÄ GHANALAISTA VIITTOMAKIELTÄ:)) tuli opittua vähän Ghanalaista viittomakieltä. On paaaljon samoja viittomia kansainvälisten viittomien kanssa:) Helpottui paljon:) Täällä käy myös 2 kuulevaa suomalaista, He majoittuvat jossain Hannan miehen sukutalossa. He ovat täällä kai 3 viikkoa:) Olen toiminut "luokanavustajana", hoitanut Hannan nuorempia poikaa, järjestänyt tavaroita ja pitänyt käsityötuntia toisen suomalaisen kanssa Oli hauska kokemus! Täällä käy kuuroja opettajia ! MIten kivaa! He kertoivat, että täällä on käynyt aina vaan kuulevia vapaaehtoistyöntekijöitä... ihme! toisaalta esim. tulkinopiskelijat haluavat kerätä erilaisia kokemuksia! ymmärrän kyllä !

Eilisillalla käytiin Hannan ja yhden Marleenan kanssa ruokakaupassa:) tuli ostettua vihdoin cokista!! on juotu vain vettä tähän asti:) ja tänä iltana käytiin Matleenan ja IIdan (he opiskelevat opettajiksi ja käyvät jossain lähikoulussa harjoittelemassa) kanssa RANNALLA! luksusta:D OLI IHANAAAA PÄÄSTÄ UIMAAN! on ollut siis tosi kuumaa! on ollut aina +30 tai sitten yli:)

Aaai niin, muutama tuli kysymään saako täältä hyvää ruokaa... miten sanon Kouluruokaa.... ihan OK! Tuli syötyä jotain;) mutta iltapäivän ruoka oli parempi kuin kouluruoka! mutta tuli kuitenkin syötyä !!!:))

Nyt voisi mennä nukkumaan ! Laittakaa vaan kyssäreitä, niin voin vastata niihin seuraavassa postauksessa:)

3 kommenttia:

 1. Ihana kuulla kuulumisia heti alkuviikolta! Tiedän tunteesi varsin hyvin! Ja tuo juttu, kun sinne käy usein ainoastaan kuulevia vapaaehtoistyöntekijöitä, se on meillekin tuttu juttu. Ghanalaiset kaipaavat kuuroja roolimallia paikalle, mutta harva vaan sinne eksyy. Eivätkä he valitettavasti suhtaudu kuuleviin vapaahtoistyöntekijöideen yhtä innokkaasti kuin kuurojen, kuten olet varmasti huomannut ja ymmärtänyt. Heihin on vaikeampi lähestyä plus. he joutuvat kokonaan alusta asti oppimaan uutta kieltä. Me frontrunnersilaiset osasimme joitakin ghanalaisia viittomia (kuten sinäkin) ja olimme kuin legendoja kun meitä oli 15 kuuroja ulkomaalaisia viihdyttämässä paikallisia ;) jatka nauttimisen!! xx

  Lissu

  VastaaPoista
 2. Hi Nelli!
  Your trip surely started really exciting! I try to follow your blog with the google translate but it's really shit I tell you! :)
  But I understand something else, whatever. Hope you're good and got all the experience inside you and still going have a good time over there in Ghana.
  Send me a mail, I'm really missing you! :P
  Big hugs Tina

  VastaaPoista