kävijälaskuri

lauantai 9. helmikuuta 2013

6 työpäivää takana

6 työpäivää takana, ihan putkessa! Ma-pe oli normaaleja päiviä ja tänään lauantaina oli sellanen järjestely- ja siivomispäivä täällä koulussa. Pyydettiin oppilaita tulemaan tänne.. Oppilaat, jotka asuvat lähellä koulua ja pystyvät maksaa itse kuljetuksistaan jne. Oli ihan rento päivä! Ja kaikki pukeutuivat arkivaatteisiin:) Oli outoa nähdä, kun on nähty aina heitä koulupuvuissa. Täällä Ghanssa koulupukujen käyttö on pakollista. Paitsi urheilupäivänä saa pukeutua tietysti urheiluvaatteisiin. :)

Tällä viikolla on tapahtunut paljon... Kaksi kotiapulaista LÄHTI! Naispuolinen on jo suunnitellut viime kesästä asti ja on kertonut Hannan perheelle ja on päättänyt päivämäärää, koska viimeinen työpäivä. Oli vähän haikeeta sanoa moimoikka hänelle, kun hän on tehnyt ruokaa ja pessyt vaatteita ja kaikkea mahdollista... : ) Ja eilen aamulla miespuolinen kotiapulainen lähti YHTÄKKIÄ POIS ilmoittamatta Hannan perheelle, eikä kertonut edes kenellekään! Ensin ihmeteltiin, miksei ole siivottu.. Hän on aina siivonnut heti aamulla ja vienyt+hakenut Johannaa kouluun ja sieltä. Ja Hanna meni katsomaan huonettaan ja huone oli tyhjä!  Ja ei vaan saatu hänet kiinni, vaikka kuinka monet meistä yritettiin soittaa hänelle..Minun piti hakea Johannaa koulustaan pikun Kwasin kanssa. Arvaako jaksoiko Kwasi kävellä ylämäkeä-.. tuskin;) Minun täytyi kantaa Kwasia koko matkan aikana :D Hyvä hyötyliikunta;)

Niiiin..Hanna kertoi, että täällä Ghanassa on tapahtunut MONESTI, että jos työntekijät eivät halua jatkaa töitään, niin lähtevät sanomatta pois. Ihan törkeetä... Hanna kertoi, että on tapahtunut täällä talossa pari kertaa.. huhuh kauheeta...

No Hanna ja Jonas päättivät, etteivät etsi ketään uutta apulaista, vaan pari käy aina auttelemassa pari kertaa viikossa. Hanna iloitsi kuitenkin pääsevänsä tekemään ruokaa ihan itse ;) Ei hän ole tehnyt ruokaa pitkästä aikaan. Kun on ollut aina kotiapulaista, joka teki ruokaa:) 

Haluan myös kertoa vähän Ghanan kulttuurista.. On huomattu selvästi oltuani täällä kuukauden...ettei voi suunnitella etukäteen. Tai voi aina suunnitella, mutta on kuitenkin valmiina muuttamaan suunnitelmaa! :D Esimerkiksi minun piti pitää aerobik-tuntia oppilaille eilisaamulla (perjantaina), mutta koulupihalle tuli joku mies joskus klo 7 aikaan aamulla. Mies oli lähikoulun opettaja ja hän tuli vaan kysymään meiltä, että voiko toteuttaa jalkapallo-matsia klo 10 aikaan? Niin tykättiin ideasta ja päätettiin, että toteuduttiin. Kerrottiin oppilaille ja opettajille, että on jalkapallon matsi! Eikun kaikki oppilaat kannustamaan ja isommat oppilaat pelaamaan toista lähikoulua vastaan! Eräs meidän opettaja kiukutteli, ettei 2 huippupelaajaa ollut koulussa vaan kotona. Yritin lohduttaa, ettei maailma kadu, jos 2 ne eivät olleet mukana pelaamassa... tulos: 5-5 !!!! Huippua! :D Kyllä me pystyttiin, vaikka lähikoululaiset olivat paljon parempia ja isompia kuin me! On sovittu, että poikien ja MYÖS tyttöjen matsi. Muttei aika riittänyt tyttöjen peliin... Mutta sitä tyttöjen matsia yritetään toteuttaa ensi perjantaina! Saa nähdä toteuttaako se tyttöjen matsi:)

Seuraavassa postauksessa yritän laittaa kuvia ympäristöstä, missä kuljen!;)

1 kommentti:

  1. Onpa kummallista kun voi noin vaan lähteä pois työpaikasta.. No, varmaan pärjäätte hyvin ilman niitä apulaisiakin. Niin kulttuurit ovat erinlaisia. Kivaa viikkoa ja paljon halauksia äidiltä!!:)

    VastaaPoista