kävijälaskuri

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

MAACHI!

Otsikko tarkoittaa huomenta twi-kielellä;) Täällä Ghanassa puhutaan paikallista kieltä eli twi-kieltä ja englantiakin. :)

Cape Coastin reissun jälkeen työviikko on sujunut kivasti! On ollut paljon toimistohommia, mutta oli kivan vaihtelua!:) Monet ovat tulleet kyselemään, että opetanko minä koko ajan täällä... EN minä opeta:) Täällä on aivan eri kulttuuri kuin Suomessa ja Euroopassakin.. Jos jonkun opettajan sisko on sairaana ja opettaja vois hyvin lähettää viestin Hanna-rehtorille, ettei tule ollenkaan töihin, KOSKA siskonsa on sairaana. TAI jos ei ole rahaa kuljetukseen, niin ei sittenkään tule töihin. tosi outoa! Ja eräällä opettajalla on omaa koulua tiistain ja torstain aamupäivisin.. Niin siksi olen ollut paljon sen tunneilla sijaisena. On ollut onneksi vaan käsityötä, A B C-kirjoitusta ja palapelien pelejä ja niin edelleen:) Muuten olen vaan "luokanavustaja", teen myös toimistohommia, vedän tietysti liikuntatunteja;) ja tähän asti olen ollut paljon Kwasin(Hannan pojan) kanssa... :)

Monet ovat myös kysyneet miten käyttäydytään ja mitä tehdään koulussa... Miten voisin sanoa.. aivan eri kuin suomessa!

Opettajat ottavat yleensä oppilaita kiinni ja siirtää johonkin, mihin opet haluavat. Voivat hyvin ottaa oppilaita ilmaan ja laittaa kovasti tuoleihin... peppuihin lyömistä on nähty monesti.. ja eräs opettaja käyttää aina sitä tapaa, että näpäyttää korvia ja vaan uudelleen ja uudelleen. huh!

Mutten itse tietenkään käytä noita tapoja... Yritän aina vaan jutella ja keskustella oppilaiden kanssa, ettei tarvitse esim. näpäyttää... :) 

Viime torstaina ja perjantaina käytiin Kobrobite-rannalla! Oli niin supermahtavaa päästä uimaan niin kuumassa kelissä!:) Ja perjantain illalla Rannalla oli joku grilli-teema, niin söin grillittua kanaa, joka oli hyvää!

Lauantaina juhlittiin Johannan 10-vuotissynttäreiden kunniaksi! Syötiin kakkua ja mentiin sitten Accran lentokentän vieressä olevaan hotelliin, syömään hyvää ja päästiin uimaan uima-allaksella:) oli kivaa! Koko Hannan perhe mukana ja myös minä, Tarleena ja Iida:) Ennen hotelliin tuloa Hannan mies Jonas näytti paikkoja Osu-korttelin aluetta. Kiertelimme siis autolla. Osulta löytyy esim. monia suurlähestystön rakennuksia, Jonas työpaikka, Kiinalaisten rakentavia rakennuksia, jne!

Illemmalla vietiin Tarleenan ja Iidan lentokentälle... oli niiin haikea olo! Tuli pari kyyneltä... On ollut tosi ihanaa heidän kanssa melkein 3 viikon aikana! Heidän kanssa tuli tehtyä kaikkea kivaa:) No enköhän pärjää yksin täällä:) Aino on onneksi tulossa pian tänne! joskus parin viikon päästä!

Tänään on vaan rauhallista menoa:) Kakun syöntiä, kirjojen lukua, ruokakaupassa käyntiä... :) ettehän arvaisi ikinä mitä syödään päivilliseksi illemmalla .... MAKARONILAATIKKOA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D Odotan innoissani sitä ruokaa!!!!!;)

Tässä on pari kuvaa... :)

mun sänky, ja matkalaukku näkyy siinä ja pyyhkeet, pari vaatetta kuivumassa:) (johanna nukkuu tuolla mun ylhäällä)

Johannan synttäreiden kakku:)

kaksi kirjaa luettu:) HHAH! Houkutus-kirjaa on vihdoin luettu! piti lukea jo lukion aikana :D Voin sitten palauttaa lukiokaverille sitä kirjaa! Ja Theo Flueuryn kirja on hyvä!

Iida, Tarleena ja minä Johannan synttäreillä;) Mulla oli letit päässä! Tarleena teki hienoja lettejä:) ne olivat päässäni 4 päivää ja otin äsken pois :( ei ne kestäneet kauan. mutta kiitos kuitenkin Tirtsulle!;)

10 kommenttia:

 1. Ihanaa kuulla taas et on sujunut hyvin, näytät niin reippaalta ja iloiselta.

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa lukea näitä! Vietä parasta aikaa nyt siellä, Suomessa on pari astetta pakkasta ja vähän lunta :) Kerro "kotiin" terveisiä!

  Tarleena

  VastaaPoista
 3. IHANAT MEKOT TEILLÄ,ONKO SINUN MEKKO SIITÄ KANKAASTA JONKA OSTIT SIELTÄ. MUKAVA KUULLA ETTÄ SINULLA MENEE MUKAVASTI JA OLET NYT PYSYNYT TERVEENÄ.VAARILTA HALIT JA MINULTA ISO HALI ELVIS.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elvis!:))

   Tuo mekkoni on ostettu suomesta;) Mutta toisten tyttöjen mekot ovat ostettu täällä!:)) Minäkin ostin jo pari kangasta.. ne menevät ompelijalle ensi pe! odotan innoissani:))

   Poista
 4. Ihana kuvat ! <3 Ootte niin kauniita ! ja ihanat mekot! Aina odottelen postausta kovasti :D ihana lukea kuulumisestasi ! ;) <3 pushalit !!<3 kai arvaat kuka oon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KERRO KUKA OLET? :D En minä uskalla arvailla... :D mutta kiiitos:)) ja kiva, kun odottelet aina kovasti;) seuraava postaus tulee ehkä huomenna tai sitten ylihuomenna;) suuperhaleja!

   Poista
  2. hihi ! Tiedät kyl kuka oon:D aina vastasin sul inboxiin ;o ) Kesällä tuleva reissuparini :D <3

   Poista
 5. Hei Nelli-Sofia, kiitos jälleen tosi mielenkiintoisesta päivityksestä! Tuo opetustyön/kasvatuksen kanssa on varmaan vaikeaa aina lasten kanssa. Eilen sattui olemaan Iltalehdessä juttua aiheesta. Ihan mielenkiintoista. Tässä ote: "Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen suhtautuu yksittäisiin menetelmiin varauksella.

  - Mennään väärille urille, jos tuijotetaan vain toimenpidettä. Kasvatuksen tarkoituksena on auttaa lasta hallitsemaan tunteitaan, eikä tärkeintä ole se, onko jokin menetelmä hyvä vai huono, Jari Sinkkonen sanoo.

  Sinkkosen mukaan lapsi pitää tuntea hyvin, sama kaava ei toimi kaikkiin.

  - Joillekin niin sanottu jäähypenkki toimii, jotkut lapset haluavat jopa itse mennä rauhoittumaan. Toisille, herkemmille se ei taas sovi lainkaan. Olisin hyvin varovainen sanktioiden suhteen, Sinkkonen sanoo.

  - Esimerkiksi eristäminen suljetun oven taakse on erittäin vahingollista."

  Kaikkea hyvää sinulle täältä lumen ja jään keskeltä. Nauti lämmöstä jos mahdollista.
  terv. Seija

  VastaaPoista
 6. Ihana viimeinen kuva! <3
  T.Kati.

  VastaaPoista
 7. awws, ihania mekkoja! mäki haluun! kuolaaan! xD

  heheh! on tosi mukavaa lukea näitä sun päivityksiä :) hyviä hetkiä sinne ghanaan! :)

  VastaaPoista