kävijälaskuri

perjantai 15. helmikuuta 2013

39 päivää jäljellä!

-->
Kun lähdin Ghanaan, oli 73 päivää tiedossa... mutta NYT 39 päivää jäljellä! huh! mutta nyt tässä postauksessa on sekalaisia juttuja! Nauttikaa lukemisesta ja kuvien katsomisestakin;)
Viime maanantaina saatiin selvää, että miespuolinen kotiapulainen, joka lähti yhtäkkiä viime perjantaina, huijasi rahan kanssa. Hän on usein käynyt esimerkiksi kopiomassa papereita puolestamme ja on aina ottanut kahdesti hintaa! Siis hän on aina sanonut, että yksi kopio maksaa 1 Cediä, mutta oli oikeasti vaan 50 p! ihan inhottavaa! Aloin miettiä… Kun hän on vaihtanut valuutta Eurosta Cediin ja onko hän huijannut muakin.. Mutta olen ainakin laskenut ja oli oikein. Harmittaa vaan, miksi juuri näin tapahtui meillä.
Hanna on sopinut kahden koululaisen kanssa, että he saavat töitään. He siivoavat siis täällä kotona! Tekevät siis siivoushommia, mitä kotiapulainen tekee yleensä. Alussa piti vaan yksi poika koululainen, mutta toinenkin halusi tulla töihin, niin hänkin on tervetullut. Vähän outoa nähdä, että he siivoavat esimerkiksi huonettanikin… no vaatii kai aikaa, että tottuu... :) Hanna sanoi, ettei ikinä nähnyt sellaisia innostuneita siivoajia ja tuloksena on ollut aina huippua. Loistavaa!:)
Erään oppilaan perhe on niiin köyhä, ettei pysty aina antaa omalle lapselleen aamupalaa.. Niin se tyttö tulee aina kouluun varhaisaamulla ja pyytää aamupalaa. Hanna on kertonut, että on ollut pari vuotta, että se tyttö on aina tullut pyytämään. Muttei se tyttö ole käynyt pyytämässä pitkään aikaan, mutta nyt taas. Viime ja tällä viikolla on käynyt melkein joka päivää… Annetaan yleensä puuroa…:)
Tuli juteltua opettajien ja oppilaittenkin kanssa, että miten kauan matka kestää (koti-koulu ja koulu-koti). Monilla kestää 2-3tuntia. Eräällä opella kestää 3 tuntia.. Siis hyppää koulubussin kyytiin klo 6.30 ja saapuu kouluun 9.30 ja vielä koulun (työnsä) jälkeen klo n. 15.30 lähtö ja saapuu kotiinsa klo n. 18.30, silloin ulkona on jo pimeänä. huhuh, miten rankat matkat! Mutta he ovat tottuneet, mutta myös väsyneitä turhan pitkiin matkoihin… :/ Huolimatta opettajat ja oppilaat näyttävät usein iloisilta!:)
Eilen(to) koulussa vietettiin (sähkötöntä) ystävänpäivää! Ei täällä koulussa oikeastaan tehty mitään erityistä paitsi minun creative-tunnilla, että tehtiin kortteja ja annettiin toisilleen ja leikittiin jotain vähän:) Tuli halattua myös paljon. Monet ovat olleet niin ujoja:) Kun täälläpäin ei halata paljon… :) no oli muuten tosi kiva päivä! Sähkötön ei pilannut yhtään, kun aurinko paistoi :)
Täällä on generaattori, joka tuottaa sähköä, silloin kun on sähkökatkosta.. Mutta se generaattori on rikki ja se on korjaamossa. Kännykkäni akku on jo loppunut. En minä voinut toivottaa hyvää ystävänpäivää… Aamulla ehdin just lukea ja vastata pariin viestiin ja sitten akku loppui… mutta sähköt tuli onneksi illalla!!!!:) Sain sitten toivottaa hyvää ystävänpäivää jne;)
Ghana teki muuten mulle ihmeitä..:D Kun en mä ikinä nukkunut ilman peittoa, vaikka on hellettä.. Nukun aina peiton kanssa.. MUTTA täällä nukun ilman peittoa vaan pelkkää lakanaa! Täällä on niiin kuumaa. En kyllä pystyisi nukkua peiton kanssa.. tai toisaalta ei täältä olisi saanut peittoa.. :) JA en minä ikinä tykännyt syödä banaanin makuista jogurttia, tai kakkua, tai jotain karkkia.. Tykkään VAIN pelkkää banaania.. Mutta täällä olen rakastunut Banaanin lastuihin!!!!! Se maistuu aivan sipsille! nam:) Ja tuli syötyä myös banaanin kuivakakkua! Se maistui yllättävän hyvälle! JA vielä kolmas asia… himottaa vaan syödä ranskiksia! En ole saanut yhtään täältä… En yleensä himottanut ranskiksia Suomessa. Outoa! :D
Heiii tänään (pe) oli vihdoin TYTTÖJEN FUDISMATSI!!! JA ME VOITETTIIN 4-0! huippua! I am prouf of our girls!;)

Kuvia tässä: (ei ole järjestyksessä..)

Tie, jolla päästään jalkapallon kentälle...

matkalla jalkapallon kentälle...:)

Akusika-ope ja minä:) otettu koulussa

Akusikan kotona.. syötiin Fufua.. ja vieressäni on yksi niistä koulun opettajista, joka kävi myös Akusikan luona:)

4 kirjaa luettu... viides menossa:) Natscha Kampusch- ja Veitsen terällä - kirjat ovat hyviä!

Koulun piha:) Otettu Ylhäältä, missä majoitutaan:)

kouluauto:)

otettu ylhäältä.. Aplaku- niminen alue...

Luokka:) Otettu talkoissa viime lauantaina. Otettu ruokatauolla:)

Maanantaisin oppilaat seisovat jonoissaan ja kertovat vuorolleen mitä ovat tehneet viikonloppuna jne:)

tämä on paha kouluruoka!

oppilaat lähdössä kotiin koulupäivän jälkeen... :)

hyyiiiii!

koulun välitunnilla pelattiin kortteja ja...

...tanssileikkejä

tanssileikkiä edelleen...:)

tyttöjen matsi! meidän koulumme oppilaillamme on valkoisia liivejä.

oho missä pallo on...

"jeeee vihdoin maali" Yksi niistä mies-opettajista:)

innostunut kannustaja

happy faces after match;)

joukkuekuva!:)

3 kommenttia:

  1. On todella kiva lukea! Jeij, tyttöpower !!

    VastaaPoista
  2. Ihana lukea sun kuulumisia! Mahtavia viikkoja vielä sinne! Ollaan yhteyksissä, kun palaat Suomeen. -Katja

    VastaaPoista
  3. Erinlaista on kun täällä, tämän jälkeen täällä osaat taas arvostaa meidän hienoja hyvin toimivia asioita. Nauti täysillä loppuajastakin ja ole reipas tyttö. Pusuja!!! t. äiti

    VastaaPoista